Protestam din nou!

Protest

Protest

 

Cred ca intai ar trebui sa spunem de ce protestam

Ce urmeza?

Un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stare de elaborare prevede:

  • diminuarea burselor pentru elevi şi studenţi, a indemnizaţiei de merit şi rentei viagere
  • anularea ajutorului financiar acordat pentru achiziţionarea de cărţi educaţionale
  • Începând cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiază elevii, studenţii, cursanţii, doctoranzii şi auditorii de justiţie, precum şi bursele de cercetare se diminuează cu 25%.
  • Începând cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiază elevii şi studenţii, finanţate din bugetul Ministerului Educaţiei, se diminuează cu 15%

Daca sunteti de aceeasi parere cu noi, si nu vreti sa fiti doar cei care sufera, va asteptam sa iesiti in strada impreuna cu noi luni, 17.05.2010 in fata Prefecturii Galati la ora 13:00.

Share

8 comentarii

Din categoria UNSR

8 răspunsuri la „Protestam din nou!

  1. Foarte bine faceţi. Statul ăsta îşi bate joc de medicii noştrii şi după se plânge lumea de ce pleacă toţi în afară şi nu mai are cine să ne îngrijească….

  2. Adrian

    Cei care NU AU VOTAT sa nu vina la protest.

    • Nu cred că acesta este scopul discuţiei. Alegerea lor atunci, a fost să nu voteze. Poate că oricine ar fi ieşit, pentru ei ar fi fost la fel.
      Acum sunt direct defavorizaţi de noile măsuri şi nu le putem interzice participarea la protest atât timp cât au o problemă cu Guvernul. Protestul nu este împotriva nici unei formaţiuni politice, nu face parte din nici o campanie electorală, şi nu văd de ce ar conta cine şi cu cine a votat

    • Anca

      Adrian, Iulian are dreptate. Nu conteaza ca nu au votat atunci, important e sa vina acum daca nu le convine ce se intampla in tara asta. Se spune ca niciodata nu e prea tarziu. Noi putem si avem dreptul sa protestam impotriva masurilor guvernului. Important este sa venim cat mai multi, pentru ca nu se pot lupta putini pentru drepturile tuturor daca acestia sunt indiferenti. Sa venim cat mai multi luni la protest ca sa fim luati in seama!

  3. vali

    nu mai manipulati studentii din galati, pt ca unii sunt creduli si iau de bune afiramatiile voastre!!! bursele,regia de camin, taxele, toate se stabilesc in senatul universitar si nu prin ordin de la ministru!! orice decizie care afecteaza sau nu studentul se ia in senatul universitar, care este forul decizional al universitatii!!

    Stop manipularii, stop afirmatiilor false!!

    • Şi Senatul universitar de unde are bani să stabilească toate acestea?

    • Anca

      Vali, senatul universitar este intr-adevar forul decizional al universitatii, dar cunatumul burselor, indiferent de universitate va fi scazut cu 25 % de catre minister. nu cred ca senatul unei universitati este autonom in fata mects. la fel cum fiecare unitate de transport public are pretul ei pe care il practica, dar se preconizeaza ca acesta va creste cu 15 %. deci nu este vorba de dezinformare sau influentare a studentilor, ci de o reactie normala la ceea ce vor ei sa ne ia.

  4. leonard

    vali , ce manipulare ma ? esti in tema cu ce se intampla in tara asta prietene ? proteste ? degeaba ca nu ai cu cine , am incercat pe 17 mai sa aduc la protest inca 10 persoane dar nu u venit , spunand ca nu le pasa :))) si ei sunt la taxa si eu la buget , si tot am fost …
    revenind la ce se intampla in tara , tot guvernul ar trebui anihilat , ucis cu sange rece , numai ca asta ar fi calea cea usoara pt ei deoarece au greist si inainte acordand bani celor care nu trebuia , au gresit si ca au furat fara mila si ca fura in nesimtire si acum fac si dictatura

Lasă un comentariu